Gehoorbescherming op maat

Persoonlijke gehoorbescherming

 

Schrik niet: mensen die in de bouw werken, hebben over het algemeen een slechter gehoor dan leeftijdsgenoten die niet in de bouw werken. Dat blijkt uit onderzoek van het Amsterdams Medisch Centrum. En ook het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten kwam enkele jaren geleden met alarmerende cijfers: dat het overgrote deel van de klachten die zijn binnenkreeg over slechthorendheid afkomstig was van mensen die in de bouw werken…

Vaak heeft men te kampen met communicatieproblemen bij operaties of andere bedrijvigheden in lawaaierige zones. De gebruikte gehoorbescherming belemmert vaak de verstaanbaarheid onderling, en indien er over grote afstanden dient gecommuniceerd te worden is dit vrijwel onrealiseerbaar. De communicatieproducten van Variphone bieden in deze omstandigheden een goede oplossing.

Gehoorbescherming op maat

Waarom otoplastieken? Ik gebruik toch al oorpluggen!
De signalen zoals hierboven genoemd hebben veel in gang gezet. Dat je in de bouw tegenwoordig je gehoor beschermt, is heel gewoon. Toch is er nog steeds ook veel onwetendheid. Bijvoorbeeld over het verschil tussen oorpluggen en otoplastieken.

Frank van Helvoort is otometrist bij BJC Tools. Hij vertelt dat er nog veel misverstanden bestaan over traditionele gehoorbescherming: “Heel veel mensen denken dat ze hun gehoor al prima beschermen. Iedereen kent bijvoorbeeld wel de gele schuimpropjes. Prima voor incidenteel gebruik, hoor. Maar als je vaker bloot staat aan geluid, dan voldoen die niet. Echt niet. Zoals ook oorpluggen en oorkappen hun beperkingen hebben. Zij zitten niet prettig. Dat voorop. Maar nog erger: ze geven een overmatige demping, waardoor je het contact verliest met alles wat er om je heen gebeurt en je je veel slechter kunt oriënteren.”

Hebben otoplastieken die nadelen niet? “Nee. Otoplastieken zitten perfect, omdat ze van een elastisch materiaal zijn gemaakt en de vorm van je gehoorgang volgen. Daarnaast hebben otoplastieken een filter. Ze dempen het geluid dus niet, ze filteren het. Je hoort alles nog, maar een aantal decibellen lager.”

Gehoorbescherming op maat

Laat jezelf otoplastieken aanmeten!
Ben je je als professional bewust van de risico’s en wil je je daar tegen wapenen, dan is er maar één oplossing de beste: otoplastieken. In ieder filiaal van BJC Tools werkt minimaal één otometrist. Hij meet jouw persoonlijke otoplastieken aan en controleert bij aflevering nog eens de pasvorm; om er zeker van te zijn dat ze prettig zitten en ze het geluid goed filteren.

De voordelen van gehoorbescherming oordoppen op maat:

 •  Optimaal draagcomfort door maatwerk
 •  Hard of zacht materiaal
 •  Beschikbaar in verschillende kleuren
 •  Communicatie blijft mogelijk
 •  Mogelijkheid tot lektesten
 •  Mogelijkheden tot repetitieve functiecontroles
 •  Productcertificaten aantoonbaar
 •  Producten getest volgens 89/686/EWG
 •  Producten voldoen aan de EU (2016/425) verordening
 • 3 maanden pasvorm garantie
 • Niet tevreden, geld terug
 • Gratis levenslange filterwissel voor meer/ minder demping
 • custom-text-color-2

Kosten: 109,50 excl. btw

Maak een afspraak
Werk jij in de bouw? Wees dan zuinig op je gehoor en laat jezelf otoplastieken aanmeten.
Bel met BJC Tools en vraag naar de otometrist. Ook als je nog vragen hebt.

Wat kunnen wij als BJC Tools voor je betekenen?
Laat oordoppen aanmeten door een van onze gediplomeerde otometristen. Maximaal 4 weken nadien worden de otoplastieken inclusief de afdrukken bij je thuis bezorgd. Maak direct een afspraak en voorkom gehoorbeschadiging.

E-mail: [email protected]
Telefoon: (0413) 21 1156