Kalibreren momentsleutels

Met een momentsleutel controleer je eenvoudig of alle verbindingen naar wens zijn aangedraaid. Maar wie controleert de momentsleutel? Nou, wij dus.

Onze testmethode

De tests worden conform DIN EN ISO 6789:2003 uitgevoerd door onze gecertificeerde monteurs met gecertificeerde meetapparatuur. We besteden hier veel aandacht aan zorgvuldigheid waardoor de resultaten betrouwbaar zijn.

Wat testen we?

De meeste momentsleutels hebben standaard een kleine afwijking. Dat is toegestaan en afhankelijk van het product mag de afwijking een bepaald aantal procent groot zijn. Wij testen of de momentsleutel bij verschillende voorgeschreven testwaardes consistent binnen de toegestane norm valt. Ons testbereik reikt van 1 t/m 1000 Nm.

Wat we doen met de resultaten

Alle testwaardes worden gerapporteerd in een testcertificaat. Het kan zijn dat het gereedschap daadwerkelijk afwijkt en geijkt moet worden. Dit doen we voor alle gerenommeerde A-merken, zowel analoog als digitaal. Uiteraard leveren we dan het goed werkende gereedschap met een kloppend testcertificaat en bijhorende sticker met daarop de laatste kalibratiedatum.

E-mail: [email protected]
Telefoon: (0413) 21 1156