Vismo

Filter

VISMO WERKSCHOENEN

Vismo is een Canadees merk veiligheidsschoenen. Vismo heeft als missie om betere veiligheidsschoenen te creëren. Zij bereiken dit door samen te werken met de beste leveranciers en fabrikanten in de wereld om nieuwe technologieën te genereren en deze te combineren met bewezen goede materialen om zo de ultieme werkschoen te kunnen creëren.

  • Sportieve lichtgewicht S3 en S1P werkschoenen
  • Werkschoenen met BOA-sluiting verkrijgbaar (veterloos)
  • Ook ESD- en geheel metaalvrije modellen verkrijgbaar
  • NRG 55-tussenzool, die 55% energie teruggeeft aan de gebruiker en een uitstekende schokabsorptie creëert

Vismo, een vernieuwde kijk op werkschoenen

Vismo is een revolutionair nieuw merk op het gebied van werkschoenen. Vismo is een Canadees merk en heeft als missie om de beste werkschoenen voor professionals te produceren. Dit doen ze door de nieuwste technologieën en de beste materialen te gebruiken. Zo hebben ze NRG55 technologie ontwikkeld, dit zorgt ervoor dat 55% bewegingsenergie wordt teruggeven aan de drager en verwerken ze 4 laags nylon foam in het bovendeel van de schoenen. De schoenen beschikken over een neus van composiet of van aluminium. De schoenen zijn ademend, ze zijn metaalvrij en elk model heeft een uitneembare zool.

Vismo biedt 7 modellen namelijk de Strike, Drift, Turn, Twist, Reform, Shift en de Revolt. Deze modellen beschikken ieder over de NR55 technologie. De Reform, Shift en de Revolt beschikken tevens over XL Extralight, dat is foam in de tussenzool, dit zorgt voor superlichte en comfortabele werkschoenen.

De modellen Reform, Shift en de Revolt zijn daarnaast ook zeer licht, dit doordat in deze drie modellen de neus van aluminium is en beschikken deze drie modellen over NRG55 demping.

Ook een leuk feitje is dat de werkschoenen van Vismo, vegan zijn. Er zijn dus geen dierlijke materialen in de werkschoenen verwerkt. Het icoontje met de stier geeft dit aan.

Vismo schoenen zijn ideaal voor gebruik in:
– Constructie
– Metaal
– Transport
– Magazijn
– Lichte bouw (S3 modellen)

NRG55
NRG55 is een speciale tussenzool van Vismo die is opgebouwd uit twee verschillende hardheden. NRG55 zorgt er uiteindelijk voor dat je minder vermoeide voeten krijgt. Dit werkt als volgt: De NRG55 tussenzool zorgt ervoor dat stappen worden opgevangen, dit wordt ook wel responsieve demping genoegd. Deze responsieve demping zorgt er dan weer voor dat de helft aan bewegingsenergie wordt teruggegeven aan de loper en hoe meer energie er wordt teruggegeven, hoe meer energie je als loper overhoudt.

XL Extralight
XL Extralight is foam die in de tussenzool zit van de Revolt, Reform en de Shift, het foam zorgt ervoor dat de werkschoenen licht en extra comfortabel zijn. De foam is slijtvast en voldoet aan alle veiligheidseisen. Werkschoenen met XL Extralight foam zijn uitermate geschikt voor in de bouw en bij industriële werkzaamheden.

BOA sluitsysteem
Boa is een sluitsysteem. In plaats van dat je de schoen aanspant door je veters te strikken, beschikt een schoen met BOA systeem over een draaiknop op de tong van de schoen waarmee je de schoenveters doormiddel van draaien aanspant. De veters zijn gemaakt van roestvrij staal met een nylon coating, de veters zijn daardoor oersterk en slijtvast. Met BOA ben je minder tijd kwijt om de veter aan te spannen wat er voor zorgt dat er minder vuil/ olie tussen de veters komt en in de schoen.

Werkwijze
Je drukt de knop in om het te activeren
Je draait de knop aan om de schoen aan te spannen of te ontspannen

Trek aan de draaiknop tot het klikt en de veters zitten meteen los. Dit zorgt ervoor dat de schoenen gemakkelijk uit te trekken zijn.

Niet alle modellen van Vismo bevatten BOA (alleen de Vismo Twist). BOA sluitsysteem bevat namelijk metaal, daarom zijn deze schoenen niet geschikt voor werk of situaties waarvoor metaalvrije schoenen vereist zijn.

Normering
ESD (Alle modellen zijn ESD gecertificeerd)
ESD staat voor elektrostatische dissipatieve (electrostatic discharge), in gewone mensen termen betekent dit dat de werkschoenen die onder de ESD normering vallen het vermogen hebben om elektriciteit weer te ontladen. Dit komt doordat ze een elektrische weerstand hebben tussen 0,1 en 100 (MΩ). Gedurende een dag bouw je elektrische weerstand op maar een schoen met ESD zorgt ervoor dat je die elektrische lading dus via de vloer weer kwijt raakt.

S1P
(Modellen: Vismo Strike, Vismo Drift, Vismo Turn, Vismo Twist Vismo Shift)
De normering S1P houdt in dat de schoen S1-geclassificeerd is. Dit betekent dat de schoen voorzien is van een veiligheidsneus, Antistatisch is, beschikt over een energie absorberende hak, gesloten hiel, geschikt is voor het werken in droge omstandigheden, slipvast en oliebestendig is. Dit zijn de eigenschappen van de S1 normering. Maar, deze schoen is S1P geclassificeerd dit betekent éen groot voordeel namelijk dat de schoen een speciale tussenzool bevat (staal of staalvrij) dit voorkomt dat uw voet doorboord kan worden door bijvoorbeeld spijkers, scherpe gereedschappen en andere scherpe voorwerpen.

S3 (Modellen: Vismo Reform, Vismo Revolt)
S3 is de hoogste normering die kan worden toegekend aan een werkschoen. Een werkschoen met S3 normering biedt een werknemer bescherming tegen de impact van zware voorwerpen en tegen doorboring van de schoen. Werkschoenen met een S3-norming hebben dus een antipenetratie tussenzool en ze zijn voorzien van een loopzool met een bepaalde hoeveelheid profilering.

Eigenschappen van de Vismo werkschoenen
Ademend
Zowel het bovenmateriaal als de voering zijn ademende materialen.

Uitneembare inlegzool
Inlegzool schoon te maken is. Inlegzool naar eigenwens kan worden vervangen voor bijvoorbeeld semi-orthopedische inlegzolen.

Diervrij
De Vismo werkschoenen zijn diervrij, er zijn geen dierlijke materialen in de werkschoenen verwerkt.

Lichtgewicht en ademend
Door het verwerken van fijnmazige materialen zijn de schoenen ademend, luchtdoorlatend en lichtgewicht.

SRC (slip resistance of slip bestendigheid)
SRC is de normering betreft de slip resistentie van een veiligheidsschoen, in dit geval de Vismo. De Vismo werkschoenen zijn SRC gecertificeerd dit betekend dat de schoenen geschikt zijn voor vloeren met keramische tegels met SLS en stalen vloeren met glycerol.

HRO (Heat resistant of hitte bestendigheid)
De Vismo werkschoenen beschikken over zolen die hitte bestendig zijn tot 300ºC

Mesh
Mesh is een open stof gemaakt van polyester. Deze is fijnmazig, licht en soepel en zeer geschikt als binnenvoering. Mesh is vocht absorberend en sneldrogend, slijtvast en ademend en zorgt voor maximaal voetcomfort.

Airmesh
Zeer luchtige variant van ‘’normale’’ mesh, Airemsh heeft een structuur die nog meer open is dan de standaard mesh.

Slip-on
De Vismo Reform en de Vismo Revolt beschikken over Slip-on. Slip on zorgt ervoor dat je als drager makkelijk in en uit de schoen kan.

Elastische sok
De Vismo Revolt en Vismo Reform beschikken niet over een tong. Deze modellen zijn voorzien van een sok die doorloopt in de schoen.

Uitneembare inlegzool
De Vismo modellen beschikken over een inlegzool. Deze is uitneembaar een schoon te maken. De inlegzool is naar eigenwens worden vervangen voor bijvoorbeeld semi-orthopedische inlegzolen.

×